Kotkansydän

Kirjoituksia

Pois tuskasta
Kirja paranemisesta

Omilla siivillä
Paranemista vuodeksi
- lue [an error occurred while processing this directive]

Ihmisiä bussissani

Vähän kauemmas

Se joka on

Virtaava energia

Parantaja, paranna itsesi

Itsen vihaaminen

Kunnioitus

Muistaminen

Haluan olla sinulle

Paranemisen prosessi

Kun aika katoaa

Havaintoja ilman mieltä

Totta kai

(P)elot auki

Vailla sopimuksia

Kokonainen mieli

Mitä näkyy?

Lopuksi?

Taivas ei odota

Onnen avaimet

Naurava narkomaani

Lujasti kiinni

Ilosanoma

Oppimisesta

Se mitä ei ole

Meitä ei määrittele se, kuinka hyviä olemme 99 prosenttia ajasta.
Meidät määrittelee se, kuinka pahoja olemme 1 prosentin ajasta.
Lue lisää...

Sivuston ylläpito vaihtuu - jäähyväiset ja uuden ylläpitäjän tervehdykset

Rakkaat kanssatoipujat. Tämän sivuston tekstien kirjoittaminen jäi minulta kesken kirjoitukseen Oppimisesta. Se kertoo muun muassa tilanteesta, jossa huomaamme, että tie, jonka ajattelimme itsellemme oikeaksi, ei enää olekaan oikea. Ehkä se oli oikea joskus, mutta ei enää. Nyt olen tullut tilanteeseen, jossa huomaan kirjoittaneeni sen mitä olen halunnut sanoa. Tuntuu hyvältä. Myös kaikki saamani kiitokset ja rohkaisut ovat tuntuneet hyvältä. Kiitos niistä.

Sivusto ei kuitenkaan lakkaa olemasta, vaan sen ylläpito siirtyy Ystävyyden Majatalolle. Pitkän linjan kirjoittaja ja saman polun tallaaja, Daniel Nylund ottaa vastuun sivujen muokkaamisesta ja editoimisesta. Hänen työtoverinsa hallitsevat hyvin nettisivujen rakentamisen. Olen iloinen voidessani jättää sivut hyviin ja lempeisiin käsiin. Olen kiitollinen Ystävyyden Majatalon isännälle Danielille monista opetuksista, hoitavista keskusteluista ja parantavista hetkistä. Majatalon henkilökunta ja talkoolaiset ovat mahdollistaneet minulle ja tuhansille muille turvalliset ja kauniit puitteet vaikeiden asioiden kohtaamiselle. Toivon sivujen ylläpitäjille ja niiden lukijoille elämän rikkautta ja suuria siunauksia.

Kotkansydän


Olimme juuri aloittamassa viikottaisen Sydänryhmämme, kun yksi yhteisömme jäsenistä kertoi, että Kotkansydämen sivut kuulemma sulkeutuvat.

Viimeisen vuoden ajan olemme ryhmässä lukeneet Päivän tekstin. Monet meillä käyneet ja jonkun aikaa asuneet toipujat ovat Kotkansydämen matkakertomuksesta saaneet rohkaisua omaan vaellukseensa. Muistan erään rakkaan ihmisen, joka luki ensimmäisiä kappaleita Pois Tuskasta itsemurhayrityksen jälkeisessä lääkehuurussa. Kuitenkin niistä upposi rääkättyyn mieleen niin vakuuttavan lohduttavaa lempeyttä, että uusi elämä alkoi siitä.

Muistan oikein hyvin myös sen miesryhmän, jossa Kotkansydämen toipumisprosessi vauhdilla lähti käyntiin. Muita ryhmäläisiä suorastaan ärsytti se tyyneys ja itsessään pysymisen rauha, joka häneen alkoi juurtua. Turhaan yritimme provosoida häntä eksymään siitä edes pikkasen. Monen harhailun jälkeen olemme kuitenkin nyt tässä, kiitollisina kaikesta kokemastamme ja oppimastamme.

Minulle oli hetkessä selvää, että nuo sivut haluan säilyttää. Ne ovat tärkeän pyhiinvaellusmatkan päiväkirjamerkintöjä, kertomus kaukaa kotiin tulemisesta, tavallisen arjen pyhittämisestä, kaikkeen ja kaikkiin kuulumisesta, yhteydessä olemisesta ja kutsumuksen kuiskauksen kuulemisesta kohtalon kolisevien rattaiden melskeessä.

Olen itse koko ikäni hahmottanut elämäni tärkeimpiä asioita kirjoittamalla Ystäväkirjeitä. Viime vuodet olen tutkinut uskonnon ja väkivallan suhdetta ym Teoblogissa. Massivinen Blogi hahmottuu vähitellen ihmiskunnan historialliseksi matkakertomukseksi veriuhrien uskonnoista ketään hylkäämättömään elämään, kaikkia ja kaikkea rakastavaan vastuuseen.

Täydentäkööt tarinamme toisiaan ja kutoutukoot ne siihen kokonaiskertomukseen, jolla on oikeasti hyvyyteen kurkottava juoni ja ikuinen tarkoitus.

Hänen palveluksessaan: Daniel.